Instagram uppdaterar sorteringen av ditt Instagramflöde

Instagram uppdaterar sorteringen av hur flödet med bilder i appen, så att ordningen på bilder inte längre är kronologisk. Denna uppdateringen av den så kallade algoritmen liknar den som Facebook har, där du kan välja på ”Topphändelser” eller ”Senaste”. Instagram beskriver uppdateringen ”See the moments you care about first”, där Instagram prioriterar vilka bilder du kommer se först, oavsett när i tiden de är postade. Syftet är att bilderna som syns först ska bli så relevanta som möjligt för dig.

Varför gör Instagram den här uppdateringen?
Tanken är att du ska se det innehåll som är mest intressant för dig, oavsett när i tiden de sker. Detta påverkas av hur engagerad du är av olika konton och bilder, det vill säga hur mycket du gillar och kommenterar de du följer – ju mer engagemang, desto större sannolikhet är det att bilderna från just de instagrammarna syns i ditt flöde.

Detta är förmodligen också ett sätt för Instagram att tjäna pengar, där företag och varumärken ofta kommer att behöva betala för att nå ut med sina bilder till sina följare.

Vilka bilder kommer jag se i mitt Instagramflöde efter uppdateringen?
Du kommer fortsätta se bilder från Instagramanvändare som du följer, fast i den ordning Instagram bestämmer. Det kommer inte dyka upp slumpmässiga bilder från såna du inte följer. Den funktionen finns redan i Instagram, och heter Explore.

Kommer bilder försvinna i mitt flöde på Instagram?
Nej. Bilderna kommer bara visas i en annan ordning.

Behöver jag uppmana alla som följer mig att slå på aviseringar i Instagram (turn on notifications)?
Nej, detta kommer inte påverka sorteringen eller visningen av bilder. Det som händer när dina följare slår på aviseringar (notifications) är att alla de kommer få en notis varje gång du postar en ny bild på Instagram.

Kommer mina följare fortsätta att se mina bilder?
Fortsätt att skapa innehåll och posta bilder på Instagram som dina följare gillar och kommenterar. Då kommer dina bilder sorteras enligt den nya principen/algoritmen och fortsätta att visas för dina följare.