Ciprofloxacin Cipro Ciplox, Tamsulosin Flomax, Azithromycin Zithromax

Kom igång med Instagram

Instagram – hur gör man? Så här skaffar du Instagram och kommer igång att använda appen.

Skaffa Instagram

Ladda hem appen: gå till Appstore eller Google Play och ladda hem appen Instagram till din telefon. Den är gratis.

Registrera ett konto på Instagram – gå med i Instagram

För att kunna ladda upp bilder, följa dina favoritfotografer, gilla och kommentera bilder måste du skapa ett konto (gå med i Instagram). För att registrera ett konto i Instagram behöver du hitta på en användarnamn och ett lösenord plus att du måste ha en epostadress.

Lägg upp din första bild på Instagram

När du har registrerat dig och loggat in kan du posta din första bild på Instagram. Antingen tar du en bild direkt i appen eller så hämtar du bilder från ditt bildbibliotek i telefon.

Du väljer själv om du vill lägga på ett filter på bilden. Du kan också välja att skriva några rader om bilden, för att beskriva vad det är.

När du lägger upp din bild kan du också välja att dela den, till exempel på Facebook eller Twitter – för att kunna göra detta måste du logga in på respektive sajt, något som du gör direkt från Instagram. Du behöver bara logga in en gång, sen kommer appen ihåg dina inställningar.

Hitta vänner

Instagram hittar dina vänner automatiskt: antingen från din telefonbok, från dina Facebookvänner eller såna du följer på Twitter. Programmet hittar helt enkelt de du känner som också använder Instagram.

Gilla bilder

Det är enkelt att gilla bilder du hittar, klicka ”Like” eller lämna en kommentar. När någo kommenterar eller gillar dina bilder får du ett litet meddelande i appen om just detta.

I appen ser du vilka bilder dina vänner har gillat och vilka som gillar dina bilder – ett perfekt sätt att upptäcka nya bilder och fotografer.

Tagga dina bilder

Taggning med hashtags är en sorts märkning på Instagram, som gör det enklare att kategorisera dina bilder och underlätta för dina besökare att hitta fler, liknande bilder. Du väljer själv om du taggar på svenska eller engelska. Många tävlingar på Instagram använder också hashtaggar.

Använd Instagram på webben

Du kanske vill visa dina bilder för vänner som inte har Instagram? Inga problem. För att använda Instagram online gör du så här: gå till din egen sida genom att skriva in instagram.com/dittanvändarnamn (där du byter ut dittanvändarnamn mot det namn du har på Instagram).